Ulike materialer

Man bør tenke gjennom hva slags type karmer og profiler man ønsker seg når man skal kjøpe vinduer. Ulike materialer har forskjellige kvaliteter, fordeler og ulemper. Her oppsummerer vi det viktigste.

Les også: Ulike typer vindusglass

Aluminium/tre

tre
Trevinduer: Gamle trevinduer er pene å se på, men man kan regne med trekk og mye vedlikeholdsarbeid.

En del leverandører kaller denne typen kun for aluminiumsvinduer, så vær obs på dette. Disse vinduene er de mest populære i Norge, ettersom de har aluminium ute og treverk på innsiden.

Slik får man både i pose og sekk: tilnærmet vedlikeholdsfritt og solid materiale ut mot vær og vind, og pene vinduer fra innsiden.

Tre

For klassiske norske trehus er trekarmer et populært alternativ. Tre er et materiale som krever en del vedlikehold, og det innebærer skraping, olje og maling med jevne mellomrom. Prisen på materiale avhenger av hvilken type tre du velger, og det kan være store prisforskjeller.

Lurer du på hvilket vindusglass du skal velge? Les mer om ulike typer vinduer her.

Aluminium

Velger du dette er både karmer og profiler i aluminium, et robust materiale som krever lite vedlikehold. Dette ser gjerne best ut på mer moderne boliger. Den største ulempen er at aluminium leder kulde, men dette kan løses på ulike måter.

Snakk med din leverandør/montør om hvordan. Vær oppmerksom på at noen leverandører har det de kaller aluminiumsvinduer, men disse kan komme med treverk på innsiden, så sjekk dette nøye før du bestiller.

PVC (Plastikk)

Polyvinylklorid eller PVC, er et slitesterkt plastmateriale som ikke brytes ned av fuktighet, rust eller råte. I tillegg til å kreve lite vedlikehold, regnes PVC-vinduer for å være svært tette og er et rimelig alternativ. Ulempen er utseendet, som gjerne passer bedre for mer moderne bygg.

Få tilbud på vinduer: Fyll ut tilbudsskjemaet på denne siden.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Trenger du nye vinduer?

Vindustilbud.com er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste tilbud på vinduer til din bolig!

Tilbud på vinduer